Viskose i dametøj – vi elsker det

Hvor kommer viskose fra

Når vi snakker Viskose, har vi at gøre med et naturprodukt lavet af celulose fra træ. Et fanstastisk materiale, der ikke er så miljøbelastende som bomuld og uld, da der ikke bruges ret meget vand i produktionen som bomuld og ej heller udleder CO2 som uldproduktionen. Til dig der tænker på miljøet så kan du roligt vælge tøj lavet af viskose.

Hvilke egenskaber?

En af de andre gode grunde til at vælge viskose er dens fantastiske egenskab der lader kroppen ånde. Den er bedre til at optage væske og holder farven rigtig godt i forhold til for eksempel bomuld. Du finder det både i blanke og matte kvaliteter. De blanke kvaliteter er lange fibre og de matte er korte fibre. Den væves i både faste metervarer og oftest blandet med lidt elastan til jersey metervarer. Du kan læse om mange forskellige stof typer her

Mærker der primært bruger Viskose

Masai 100% viskose Juvel kimono jakke
Flot Masai Juvel kimono jakke i 100% viskose

Hos Cara-B bliver der lagt stor vægt på at købe tøj i naturkvaliteter. Det vil sige du finder rigtig mange mærker der er dygtige til at skabe mode tøj i bomuld, uld, bambus, silke og selvfølgelig Viskose. Største delen af mode mærket Masai’s tøj er lavet i 100% viskose. Du finder både bluser,T-shirts, bukser og kjoler i det lette og skønne materiale.

Her er en liste over mærker

  • Masai
  • Kaffe
  • Cream
  • FreeQuent
  • Brandtex
  • Mey

Smart samspil

Også Mey drager nytte af kvalitetens egenskaber i der emotion undertøjs serier. Det er der så fantastisk ved denne serie er at den udnytter viskosens egenskab til at optage fugt. Ind mod kroppen har du 100% viskose og udenpå er der vævet en hul kunststof fiber kaldet meryl, hvis egenskab er at få fugt til at fordampe. Så sveder du bliver svedet optaget i det inderste lag og det yderste lag får vandet til at fordampe. Det gør at toppen får kroppen til at føles dejlig afkølet og altid tør.

Mey Emotion toppe er særligt gode til dig der er i overgangsalderen og døjer med hedeture. De fås med smalle stropper, brede stropper og både med og uden blonder. Du kan få dem i forskellige farver, så de kan passe ind i din garderobe. Hvis du ikke har prøvet en Mey Emotion top, så kan det godt betale sig at investere i en. De starter fra 159 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *